Slapen tussen Kunst!

Aan de wanden van de twee B&B guesthouse appartementen hangt schilderkunst.  Dus is het thema ‘Slapen tussen kunst’. 

Veerpoort Doesburg B&B Guesthouse appartementen zijn ‘Ver-luxed’

De Veerpoort Doesburg herbergt een galerie en 2 B&B guesthouse appartementen. Het grachtenpand / atelierwoning is in oud Hollandse stijl met 4 woonlagen, tegenover de eeuwenoude Bleekersgracht. Het pand ligt in de wijk ‘Contre Escarpe’ (2005) tussen de rivier de IJssel (50m) en de historische binnenstad (350m). Hanzestad Doesburg kreeg in 1237 stadsrechten.

In 2015/2016 zijn twee B&B guesthouse appartementen ontwikkeld, geconstrueerd, volledig ingericht en met stijlvolle kunst voorzien. Appartement de Aak en appartement het Koggeschip hebben een living/keuken, slaapkamer en toiletblok. Maar elke kamer heeft qua inrichting een eigen unieke sfeer.

In 2022/2023 zijn de B&B guesthouse appartementen compleet ‘ver-luxed’ met eikenhouten visgraatparketvloer en airconditioning. Op de bovenste etage is het guesthouse appartement het Koggeschip verbouwd met een compleet handgemaakt rustieke eikenkeuken en een nieuw, marmeren badkamer met regendouche.

2015 / 2016 In dit jaar werd de Veerpoort grondig en ingrijpend veranderd:
- Verbouwing
In het ruime grachtenpand met 4 woonlagen werd een benedenverdieping met galerie en multifunctionele ruimte gecreëerd. In de bovenste 2 woonlagen (2e+3e etage) zijn 2 ‘guesthouse’ appartementen gecreëerd, met elk een eigen overloop met voordeur (10,5x5,5m)
- Indeling
Op de tweede woonlaag (1e etage) is mijn privé appartement met woonkamer, badkamer en slaapkamer. De indeling van de 2 guesthouse appartementen zijn hetzelfde. Het doel is dat u het gevoel heeft ‘tijdelijk’ in Doesburg te wonen! In de compleet ingerichte keuken met koelkast, inductie kookplaat en combi magnetron/oven/grill kunt uw eigen ontbijt, lunch of diner maken.
- Toegang tot het guesthouse appartement
Door de buitenvoordeur komt u in de galerie (gemeenschappelijke entree). Door het trappenhuis komt u op de overloop en voordeur van uw guesthouse appartement.
- Kleurenplan
Er is een kleurenplan voor de Veerpoort gemaakt (na mijn les ‘Woninginrichting Feng Shui van Nina Elshof). Alle kamers op het zuiden zijn geeltinten (zon), op het noorden groen (kastanjes) en in het midden paars/oud roze (aarde).

2022 / 2023
In deze jaren werden de 2 guesthouse appartementen compleet ‘ver-luxed’:
- Verbouwing guesthouse appartement het Koggeschip (4e etage).
De badkamer is ‘hotel chique ’ verbouwd met marmer keramiek, regendouche en aparte toilet.
- Een compleet nieuwe keuken is geconstrueerd naar het idee en ruwe ontwerp van mij. De ambachtelijke meubelmaker heeft mijn ontwerp vervolmaakt tot een verfijnd ontwerp en heeft een zeer fraaie, rustieke eiken keuken creatie gemaakt.
- Inrichting
Beide guesthouse appartementen kregen plafondlijsten en een nieuw verflaag. Ook nieuwe, prachtige, visgraat, eikenhouten parketvloeren.
- Trappenhuis
Het trappenhuis en de wanden zijn metallic geschilderd (Metaal verbindt de woonlagen).
- Airconditioning
Op alle kamers op het zuiden is airconditioning geïnstalleerd. De kamers op het noorden zijn relatief koel, ook door de enorme kastanjebomen direct voor het grachtenpand/atelierwoning.

Wij heten u van harte welkom in één van onze luxe guesthouse appartementen. Het kan zijn dat Jaira (dochter) of Kailan (zoon) jullie komt inchecken.

Met hartelijke groeten, gastheer Pieter Sloot

PS: Met het voltooien van de B&B guesthouse appartementen is mijn doel voor mijn 65e bereikt. Alle eigengemaakte ontwerpen en plannen konden alleen gerealiseerd worden door verschillende (meedenkende) leveranciers, ambachtsmannen, vrienden en mijn kinderen.

 

 

 

Agenda

Gasten vinden

App De Aak Willy en Jannes
25-11-2022
Gastwaardering: 8,5
Positieve punten: Schoon en goed sanitair, dichtbij het centrum en ruim appartement. Hartelijk dank voor de gastvrijheid in dit fijne appartement.
App B Jeren from the USA
26-05-2022
Gastwaardering: 10
Positieve punten: Pieter was an excellent host: made my stay in Doesburg great! :)
Lois + Dan uit Waterloo, Canada
28-07-2019
Gastwaardering: 10
Positive: No comfort was left unthought of.
Very nice touches Thank you for a wonderfull stay!
Pieter, you are indeed a “super-host”

Hi Pieter, thanks for a lovely stay in your space. We were given these as a gift, but see we fly carry-on, we will not be able to … read more